Už minulý týden jasně naznačil, že Avengers: Infinity war naplní očekávání a rozhodně Marvelu vydělá pořádný balík. Tuto tezi zatím potvrzuje zlomením rekordu nejrychleji vydělaná miliarda dolarů v historii.

Stejně jako rekord za nejlepší první víkend, i tento drželi doposud Star Wars VII. Stačilo jim na to 12 dní. Avengers zabrali a zvládli to o den dřív. Jejich současný účet prozatím nabobtnal na 1 164 107 dolarů.

Zbývá porazit i pár kolegů

Tato částka momentálně stačí na patnácté místo celosvětových tržeb. Před Infinity war se ještě nacházejí i některé marvelovky. Konkrétně oba „Avengeří“ předchůdci, třetí Iron man, nebo stále překvapující a vydělávající Black Panther.

Infinity war ale bude ještě stoupat a ne málo. Ještě pořád nezačalo promítání v Číně, kde se očekává minimálně 200 vydělaných milionů, spíše přes 300. Daří se i ve zbytku světa, film rekordně vydělává třeba v Rusku. To, že Avengers 3 vystoupají minimálně na čtvrté místo, se tedy považuje za samozřejmost. Přeskočit by tak měli v pohodě Jurský svět s 1,6 miliardami a kouskem, a pak už čekají mety, jejichž překročení je ve hvězdách.

Padnou aspoň sedmé Star Wars?

Na prvních třech místech dřímou dvoumiliardové hity – Star Wars VII, Titanic a Avatar. Návrat Hvězdných válek vytěžil vánoční termín, kdy diváci neseděli ve školách, ani v práci a chodili do kina a Cameronovy velkofilmy vydělávaly dlouhodobě v řádech několika měsíců, což už nebývá úplně běžné. Na Thanose navíc už příští týden zatlačí Deadpool, pak i Han Solo, kteří nedají nic zadarmo. V téhle konkurenci to tedy mohou mít třetí Avengers ještě těžké. Pokud se ale ke dvěma miliardám doškrábou, pravděpodobně pak Force Awakens udolají. Cameronovy filmy, nedej bože nedostižný Avatar, však asi budou i nad jejich síly.

Ale uvidíme, určitě to bude napínavý boj. Myslíte si, že Infinity war dvě miliardy dá? A kolikrát jste už na filmu byli?

Foto: © Marvel