Léto pokročilo, prázdniny taky a vy jste už dohráli všechno, co jste si pracně přes rok škudlili, že na to teď budete mít čas?

Nevadí. Tady je několik her, které by vám mohly v srpnu a září zkrátit dlouhou chvíli. A jsou to rozhodně tituly, na které se vyplatilo čekat.

První představujeme hru vydanou pod názvem Pillars of the Earth. Jde o zpracování historického románu z 12. století od Kena Folletta. Po svém vydání se stala bestsellerem a byla adaptována do osmi-dílné série, kterou v USA distribuovalo Starz. Za vývojem hry stojí studio Daedalic Entertainment.

Středověk jak vyšitý

Chybí vám v životě trocha té gotiky? Moru? Anarchie? Pak tohle bude hra pro vás. Pokud znáte předlohu a jste její fanda, pak vězte, že hra má v přízvisku jméno samotného autora. Tak, když už se pod to podepsal, že – tak by to nemuselo být špatné.

 8. 8. se můžete znovu vrátit k legendě – vychází totiž Hellblade Senua’s Sacrifice. Ninja Theory – publisher a tvůrce hry – ji popisuje jako “independent AAA game“. To by se dalo volně přeložit jako hra, která je sice vydaná nezávisle na velkých „hráčích“ herního světa, ale má všechny kvality těch nejlepších titulů.

Pokud máte rádi kvalitní combat, silný příběh a dobře napsané hrdiny, pak tohle je hra pro vás. A jasně – komu se chce čekat s tou mytologickou tematikou na nového God of War.

Divočina z Japonska

Exkluzivně pro Playstation 4 pak 29. sprna vyjde nová Yakuza. Teda ne tak úplně. Hra Yakuza Kiwami je remake první, úspěšné Yakuzy, která vyšla ještě na PS2. Tahle tak trochu jiná gangsterka, která vás vezme do neznámého světa japonských červených čtvrtí, karaoke barů a místních gangů, je určitě důstojný společník na nejedno odpoledne. Schválně, kolik healthu vám to dá, když si u stánku dáte rámen?

Když je řeč o těch legendách – 31. 8. vychází prequel k Life is Strange s přízviskem Before the Storm. Tentokrát sledujeme příběh Chloe a Rachel ještě předtím, než se odehraje děj původní Life is Strange. Je zajímavé podotknout, že přestože z traileru si jsou obě hry vizuálně dost podobné, nestojí za Before the Storm ten samý tým jako u hry první. Indie studie Deck Nine Games připravuje první kapitolu právě na konec srpna pod záštitou publishingu Square Enix.

Je možné, že jde jenom o dílčí epizody a dočkáme se opravdového pokračování? Nebo nové pojetí posune už tak skvělou agenturu ještě dál? To se teprve uvidí.

Kdo zazáří v září?

8. září bude venku Destiny 2. Zatím kolují zvěsti, že půjde o trošku líp vypadající remake jedničky, ale to se uvidí, až bude hra venku. V předchozím článku jsme informovali o tom, že Dota 2 zavádí nový systém komunikace mezi hráči. Proto, aby byla hra schůdnější pro nováčky i stávající hráče, kteří trpí šikanou na chatu. Destiny 2 se inspirovala a zavádí něco podobného. Hráči budou moci být primárně v kontaktu s těmi, kteří mají podobné stats. A hra také slibuje, že zavede systém “Guided Games“, kde hráči budou moci oslovit skupiny, kterým zrovna hráč s podobnými schopnostmi chybí.

Balancujete mezi MMO a RPG? Pak by Destiny 2 mohla být ta pravá směs.

A přestože nových titulů je dost a dost, my skončíme asi tou největší zářijovou peckou. Nové Dishonored: Death of the Outsider čeká na to, až se vrhnete do stínů a použijete svoje schopnosti k tomu, abyste hýbali událostmi nelítostného světa Dishonored. (A sem tam někoho podřízli, pokud chcete.) Tentokrát v tomhle krátkém pokračování hrajete za Billie Lurk, kterou jste měli možnost potkat už v druhém díle. A zdá se, že i s ní bude zábava. Není to sice Emily ani Corvo, ale změna je život.

Už vám Dishonored začínalo chybět? Pak právě pro vás tu je Dishonored: Death of the Outsider.  

Tak co? Pořád si myslíte, že se budete zbytek léta nudit?