Zpříjemněte si prázdninové počasí jedním z vychlazených drinků. K jejich přípravě budete potřebovat minimum ingrediencí.

Letní slunění s knihou nebo tabletem má už jenom jeden nedostatek. Ledově studenou sklenici v ruce s lahodným osvěžujícím nápojem. V mžiku oka si můžete jednoduše namíchat svůj a ani k tomu nespotřebujete půlku nákupního košíku. Tak na zdraví!

wine-1127884_1920Sangria

Název pití původem ze Španělska a Portugalska znamená krvavý nebo krveprolití a dává tak za pravdu rudočervené barvě. Kombinací existuje nespočet, základ se však skládá z červeného vína a pomerančového džusu. Časově nejnákladnější složku výroby tvoří pestrá škála různého ovoce, které po nakrájení vhodíte do karafy nebo džbánku. Výběr je čistě na Vás, nejlepší jsou třeba pomeranče, broskve, hrušky a také máta. Pro otrlejší jazýčky vyrobíte další snadnou kombinaci světlým rumem a zázvorovým tonikem. K docílení lahodné chuti je vhodné dát vše alespoň na dvě hodiny vychladit do ledničky.

Rychlá klasická varianta:

750 ml suchého červeného vína

250 ml pomerančového džusu

ovoce

led

Ostřejší varianta:

500 ml suchého červeného vína

250 ml pomerančového džusu

150 ml zázvorového toniku

50 ml světlého rumu

ovoce

led

lemon-fruit-water-jug-81992Bowle

Pokud preferujete před červeným vínem spíše bílé, máme pro Vás analogickou kombinaci, na které si určitě taky pošmáknete.

Recept:

750 ml suchého sektu

1,5 l suchého bílého vína

ovoce

led

1800295_letni-drinky-alkohol-pitiMartini Royale Rosato

Elegantní martini v charakteristické véčkové skleničce s olivou nikoho neurazí a vnese na každou párty noblesní nádech. Výrobní průmysl se na něm tak mohl pořádně vyřádit a vymyslet spoustu jeho variant. A ani tím to nekončí. Smícháním některých z nich vytvoříte další populární chutě.

Recept:

5 cl Martini Prosecco sektu

5 cl Martini Rosato

led

měsíček pomeranče na ozdobení

dbac706d77f269751338ea2e91918736

Melounové daiquiri

Žádná chuť neprezentuje léto tak dokonalé jako melounová. Velkým obsahem vody se tak dostává v horkých dnech na většinu českých talířů. A nedat si ho alespoň jednou by se dalo přirovnat téměř k anarchii. A proč si s ním neudělat i chutný koktejl? Stačí ho namačkat do skleničky a přidat pár dalších přísad.

Recept:

dužina z poloviny menšího vodního melounu

šťáva ze dvou limetek

4 velké panáky bílého rumu

1 lžička třtinového cukru

minerálka

aperol-spritz-1477435_1920Aperol spritz

Hořkosladký italský nápoj si našel cestu do našich ledniček až v roce 1950. I přesto si ho hodně lidí oblíbilo a zařadilo do svého top listu drinků. Pokud mezi ně zatím nepatříte, určitě ho ochutnejte. Příprava je jednoduchá, tak 3, 2, 1 teď!

Recept:

3 díly prosecca

2 díly aperolu

1 díl sodovky

kostky ledu

plátek pomeranče

Foto: Pixabay, Pexels, Blesk, www. receptnajidlo.cz