Ženy jsou sice křehká a krásná stvoření, bez nichž by se mnoho mužů neobešlo. Ale mají neřesti, bez kterých by se dalo žít docela snadno.

Každý milující partner si určitě okamžitě vybaví nejméně tři špatné vlastnosti své polovičky, které by nejraději zcela odstranil. Ale bohužel, některé věci se odbourávají mimořádně těžko, a tak nezbývá než se s nimi sžít. Anebo se pokusit s nimi bojovat, ale kladný výsledek nebude zřejmě nikdy stoprocentně zaručen.

Které věci tedy patří mezi ty, které mužů ztěžují soužití se ženami?

I. Neustálé nákupy

Ženská nakupovací mánie je terčem mnoha vtipů. Humor však dochází ve chvíli, kdy vaše drahá polovička tahá neustále nějaké nové oblečky, botičky, šminky nebo další, samozřejmě absolutní zbytečnosti. Obligátní věta „nemám co na sebe“ nad přeplněnou skříní protáčí panenky nejednoho muže. Cesta ven? Zřejmě neexistuje.

918K6VWSWG

II. Hloupé otázky

A hloupá, nesmyslná konstatování. Všem jim vévodí vyděračská otázka „máš mě ještě vůbec rád?“ a všechny její další podoby alá „miluješ mě?“, „zajímám tě ještě vůbec?“, „připadám ti ještě krásná?“ a tak dále. Všechny tyto otázky mají jeden drtivý společný jmenovatel: Na všechny je záhodno uniformně odpovídat ano. Při záporné odpovědi hrozí strhnutí malého domácího peklíčka. Jo, a nezapomínejme na obligátní „nezdá se ti, že jsem tlustá?“

Za konstatování, bez nichž by se také spousta mužů obešlo, uveďme: „ty už mě vůbec nemáš rád“, „máš mě tady jen na domácí práce“, „vůbec si mě nevšímáš“ nebo třeba „už tě vůbec nezajímám“.

III. Velké zveličování

Ženské slzy jsou pro muže něco jako zbraň hromadného ničení a spousta žen si to velmi dobře uvědomuje. A slzy roní i v případech, kdy to není vyloženě úplně nutné. Jejich obdivuhodná schopnost přecitlivělosti a citu pro drama vrcholí náhlými záchvaty pláče nad nepodařeným obědem, špatným počasím, nedostatkem peněz nebo nedostatkem pozornosti.

Stocksnap - milada vigerová

IV. Samé řešení

„Pojďme si o tom promluvit.“

Tím to všechno začíná. A leckterý muž si může být jistý, že má před sebou minimálně hodinu bezvýchodného (v lepším případě) dialogu, jehož řešení je i po hodině, dvou, třech hodinách stále stejně daleko jako na začátku. Podstatné ale je, že je všechno potřeba dopodrobna probrat, analyzovat, najít viníka a nechat jej pykat. A hádejte, kdo bude viník všech světových problémů?

V. Žárlivost

Kdo ti volal? Koho jsi to zdravil? Odkud ji znáš? Výslech při sebemenší zámince dokáže ztrpčit jakoukoliv situaci. A nejhorší je, že se toho jen stěží zbavuje. Obzvlášť, pokud už má z dřívějška nějaký důvod vám tak úplně nevěřit.

 

 

Foto: Unsplash/Matthew Dix, Stocksnap/Emanuele Bresciani, Milada Vigerová