Nejprve se seznamte se jménem YOHJI YAMAMOTO. Návrhář, který se spojil s Adidasem před více než 15 lety, si stanovil jasný cíl – navrhovat sportovní oblečení tak, aby bylo elegantní a trendy. Značka Y-3 tedy spojuje jméno umělce a symbol Adidasu, 3 pruhy.

Černá, černá, černá

Zhruba 90% jeho kolekce vládne černá barva, někdy jsou kousky lehce doplněné o bílé pruhy, ale Yohji rozhodně nevybočuje. Jeho největší rebelství tak najdeme maximálně v tmavě šedé nebo oblíbené vojenské zelené. Dost o kolekci, nás teď zajímají boty.

Y-3 Kozoko High “Triple Black”

Co ti boty řeknou na první pohled? “Jsme pohodlný, máme Boost. Nepromokneme tak rychle, protože jsme z části kožený. Hodíme se jak ke sportovnímu, tak i k elegantnějšímu stylu. Ačkoliv jsme celý černý, designově nám to rozhodně neubírá. Máme na patě logo Y-3 a taky jsme neuvěřitelně propracovaný. Máme plochý tkaničky, takže se nemusíš obtěžovat každých 10 metrů se zavazováním. A i když jsme vysoký, máme elastickej jazyk, takže nazouvání zvládneš i v teplý bundě a batohem na zádech, aniž by ses zapotil.”. Nezbyde nic jiného než s nimi souhlasit.

Myslím, že YOHJI YAMAMOTO svůj cíl plní pravidelně a tímhle modelem ho potvrdil. Opravdu se jedná o sportovní obuv, která je elegantní, trendy, stylová a ještě k tomu i praktická. Bohužel nic není tak úplně dokonalé, protože boty, ačkoliv už v prodeji jsou, na ulici moc často nepotkáš. Stojí 390 dolarů. Au.

Zdroj: www.crash.fr

www.the-talks.com