Mladí lidé zpravidla nemívají snadný start do života. Po uplynutí bezstarostných studenstkých let je konfrontace s realitou poněkud tvrdá. V některých městech to ale, zdá se, tak úplně neplatí.

Dnes se spolu tedy podíváme na žebříček měst, která se podle hodnocení sociální iniciativy firmy Youthful Cities řadí mezi ideální města k pobytu lidí ve věku 15 až 29 let. Firma ve svém průzkumu posuzovala města podle šestnácti indexů, mezi něž se řadila například zaměstnanost, dostupnost veřejné dopravy, móda, hudba nebo uplatnění podnikatelského ducha.

10. Soul

I když má hlavní město Jižní Koreji rozhodně i své nedostatky, je vnímáno pozitivně zejména pro bezpečnost v ulicích, která ve městě panuje. Navíc v Soulu je mimořádně ekologické a zdravé prostředí, čemuž se mnoho měst nemůže rovnat.

scenery-1214950_1920

9. Tokio

Hned dvě asijská města zabodovala na nejvyšších příčkách žebříčku. Tokio má totiž pro mladé lidi naprosto ideální rozvíjející se ekonomiku. Celková pracovní atmosféra ve městě a pracovní příležitosti jsou zkrátka a dobře oproti zbytku světa nesrovnatelné. Také dostupnost bydlení je velmi snadná. Tak proč to nezkusit, že?

japan-217878_1920

8. Los Angeles

Město andělů vyniká podnikatelsky příjemným prostředím. Na druhou stranu má ale Los Angeles věkový limit pro zažádání o přidání do podnikatelského registru, pokud ale splňujete tyto podmínky, můžete vesele čerpat spoustu výhod, které tahle metropole nabízí. Navíc má město skvělou infrastrukturu pro podporu startupů a vznik nových společností.

city-1031706_1920

7. Londýn

Hlavní město Spojeného království je unikátní už jen pestrou směsicí obyvatel, kteří na jednom místě žijí až neuvěřitelně harmonicky a spořádaně. A kromě toho je Londýn nejvýše bodovaným evropským městem z hlediska života pro mladé lidi. Velkým plusem pro anglickou metropoli je dostupnost nejrůznějších potravin a abnormální tolerance menšin, ať již národnostních, nebo třeba sexuálních.

london-123778_1920

6. Chicago

Tak v Chicagu se mohou obyvatelé radovat například z nejvyššího podílu veřejných knihoven na obyvatele. Město vyniká propracovanou strukturou městské zeleně a je přezdíváno jako městský ráj pro mladé.

chicago-690364_1280

6. Paříž

Pohodová atmosféra francouzské nonšalance se v Paříži prostě nezapře. Život v tomto městě plyne tak nějak elegantně. Pro mladé lidi je však Paříž městem rozporu. Na jednu stranu se jim otevírají možnosti technologicky vyspělého města s pověstí svatostánku evropské kultury, na druhou stranu zápasí s finančně nákladným životem, který je v Paříži spjat s tamním životním stylem. Vydělané peníze tak v tomto městě asi moc neušetříte.

paris-843229_1920

5. Dallas

I když se Dallas jako město netěší valné pověsti zejména kvůli své ekologické nestabilitě, pořád platí, že se jedná o moderní místo k životu pro mládež. Kromě propracované městské zeleně zahrnující rozsáhlé parky se například těší také podnikatelsky vstřícnému prostředí.

dallas-893343_1280

3. New York City

Velké jablko nebo město, které nikdy nespí, takové jsou přezdívky ráje pro mladé. Je fakt, že NYC je jedním z nejlepších měst pro život mládeže, které se zde otevírají neuvěřitelné možnosti. Velkým plusem je, že New York má druhou nejlepší zaměstnanost mladých lidí na světě.

new-york-668616_1920

2. Berlín

Pozitivní je, že druhé nejlepší město pro život mladých lidí nemáme z Česka zase až tak daleko. Berlín je vysoce hodnocený zejména pro svou hudební a filmovou scénu, která do města láká kulturní nadšence z celého světa. Velkým přínosem pro běžný život je ale také fungující vnitřní dopravní systém, jenž se řadí mezi nejlepší na světě.

berlin-565507_1920

1. Toronto

Na výsluní nejlepších měst pro mladé se zaslouženě vyhřívá Toronto. Přínosem pro mladé je zejména rozmanitost, dostupnost špičkových technologií, vysoké procento zaměstnanosti mládeže, finanční možnosti, noční život a jídlo, kulturní vyžití… Zkrátka a dobře, přestěhujte se do Toronta, dokud ještě můžete!

toronto-1298016_1280

Zdroj: Youthful Cities

Foto: Pixabay