Asi každý hráč si zažil nějakou tu obsesi. Třeba docela malou. Někdo větší a někdo se prostě ztratil na pár dní nebo týdnů z normálního světa a úplně se ponořil do playingu. Je jen málo her, které fandy dokázaly dlouhodobě takhle udržet a jedna z nich – World of Warcraft – se právě teď rozhodla vrátit se ke kořenům.

Takže, napakujte se energeťáky a něčím, co vás udrží na nohou dostatečně dlouho, abyste to mezi těmi levely 110 až 120 vydrželi. Protože přesně na těch se nová Battle for Azeroth hraje. Tak co? Berete tu výzvu?

A co vlastně nový expansion nabízí?

Vrátíte se do časů, kdy Aliance a Horda jsou ještě nepřátelé. Jejich křehká aliance proti démonům nevydrží a jejich starý spor se znovu rozhořívá. Jako hráč Hordy se obrátíte na případné spojence ze Zandalaru a pokud jste fandové Aliance a budete hrát za ní, pak na vás čeká spojenectví s obyvateli Kil Tirasu, domova Jainy Proudmoore.

Expanze přestaví dva nové kontinenty, na kterých se bude střet odehrávat a mezi nimi je rozeseto nespočet ostrovů, které můžete plundrovat a získávat tak zakopané poklady, bonusy a mnohem víc. Můžete nabíjet svá vojska titánskou silou a to vše v až dvacetičlenných týmech. Pak vám už nic nebrání vyrazit řezat se navzájem na jednu ze dvou válečných front.

Vyrazte s partou na frotnu té nebo oné frakce a uvidíte, jestli vám to šlape ve WoWku tak jako dřív a jestliže jste doteď hrát nepřestali (páni, to je výdrž), tak si užijete ještě jednu featuru, která s expanzí přichází. Automaticky vás hra totiž boostne na level 110, pokud se rozhodnete si Battle for Azeroth zahrát, takže nemusíte zoufat nad tím, že byste se museli nějak složitě levelovat.

Tohle a mnohem víc vypustil Blizzard na svém Blizzconu 2017 a zatím se z odezvy fanoušku World of Warcraft zdá, že to byl skvělý tah. V Blizzardu správně rozpoznali, že když je hra léta tak dobrá, asi na ní bude vážně něco nezapomenutelného.

Nezbývá tedy než doufat, že to není jen další snaha proměnit svoje fandy na kasičky s penězi připravené k rozbití, ale že poskytnou taky zase jednou nějaký ten skvělý herní zážitek.

Image Credit: © Blizzard