Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Je známo, že po nadměrné konzumaci alkoholu mají lidé tendenci dělat věci, které ve střízlivém stavu nedělají. Platí to i pro vegetariány: jak zjistil britský průzkum, někteří z nich jsou pod vlivem alkoholu ochotni spáchat stravovací hřích… a sníst maso.

V průzkumu britského internetového serveru VoucherCodesPro 37 procent dotázaných vegetariánů připustilo, že jedí maso poté, co toho příliš mnoho vypili.

steak-693312_1920

Z těch, co se ke stravovacímu prohřešku přiznali, 34 procenta uvedla, že jedí maso, kdykoli se opijí, dalším 26 procentům se to stává „dost často“, 22 procentům „zřídka“ a 18 procentům „příležitostně“.

Nejoblíbenější maso, jaké si opilí vegetariáni dávají, má podobu kebabu. Na druhém místě jsou hovězí hamburgery, následuje slanina, smažené kuře a vepřové klobásky. Většina – 69 procent – příležitostně masožravých vegetariánů tvrdí, že se svým prohřeškem se nikomu nesvěřuje.

hamburger-494706_1920

Nejsou to ale pouze britští vegetariáni, kteří příležitostně neodolají masu. Loni byla ve Spojených státech zveřejněna studie, podle níž se 84 procent amerických vegetariánů v určité fázi života znovu vrátí ke konzumaci masa.

Londýn 14. října (ČTK)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Komentáře obsahující útoky na třetí osoby, linky na externí zdroje (URL) a taky komentáře neobsahující názor k tématu článku nebudou publikovány. Děkujeme za pochopení a přejeme plodné diskuze.

« REKLAMA »